'GEWOON PUUR'

Wie ben ik?

Ik ben Karlijn den Hollander, opgegroeid in Herwijnen en moeder van 2 kinderen. Na jaren in het Nederlandse bedrijfsleven als manager te hebben gewerkt, vertrok ik met mijn gezin naar Malawi, dat in Zuidelijk Afrika ligt en het derde armste land van de wereld is. We hebben er 10 jaar gewoond, en ik heb van dichtbij ervaren dat kunstmest en massaproductie geen duurzame oplossing vormen voor zowel de bevolking als de natuur. Biologisch dynamisch boeren is daar nog gewoon, zoals het ook bij ons in Europa voor duizenden jaren is geweest tot nog maar 60 jaar geleden. Totdat massaproductie en monocultuur “gewoon”werd en voordelen bood voor de bedrijven maar ook met nadelen en grote gevolgen voor onze grond die uitgeput raakt, tekorten aan mineralen en meer pesticiden nodig.


Duurzaamheid is voor mij de samenhang tussen mens, dier en natuur. We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, die verbinding houdt elkaar en ieder voor zich sterk en gezond. Na zelf in Malawi biologisch dynamisch te hebben geboerd en lokale boeren getraind, wil ik deze passie blijven uitdragen. Mijn doel in het leven en met deze biologische winkel is mensen eraan te herinneren dat alles(mens, dier, natuur, aarde, kosmos) onlosmakelijk met elkaar in verbinding staat, dat de kringloop in balans moet blijven,zeker omdat we de aarde lenen van onze kleinkinderen. Ik beoordeel eten daarom niet alleen op uiterlijk en kostprijs, maar ook op voedingswaarde, vitaliteit, zuiverheid, ecolologische- en karmische belasting en niet te vergeten smaak. Ik hoor vaak in de winkel van klanten dat biologisch eten en drinken gewoon veel meer smaakheeft en lekkerder is en dat hun lichaam er veel baat bij heeft.